• Welcome to SVTPerformance!
ATTENTION!
You may experience intermittent issues while accessing the site over the next 60-90 minutes, as we perform maintenance and upgrades.

The overheat continues..fan help please !!

Discussion in 'Mach 1' started by notagt, Mar 24, 2021.

  1. delvin.a

    delvin.a Well-Known Member Premium Member Established Member

    Messages:
    1,157
    Joined:
    Oct 31, 2010
    Location:
    DFW, Texas
    Oh I agree there is an issue somewhere that needs to be fixed. I’d still toss that t-stat in the trash for a Motorcraft unit.

    Have you pulled a vacuum on the system and filled it that way yet?
     
    merc lover likes this.
  2. notagt

    notagt Member Established Member

    Messages:
    108
    Joined:
    Dec 10, 2015
    Location:
    Alma , GA
    Yes, I bought a vacuum refiller, pulled 20 ' of vacumm, it held for couple minutes, refilled with it, same thing, wind up burping after using refiller, no coolant loss or smoke but coolant going somewhere since after heat cycles, then cooldown, have to top off crossover while expansion tank gets so full, even cold unscrew cap and it overflows out the tank.
     
  3. delvin.a

    delvin.a Well-Known Member Premium Member Established Member

    Messages:
    1,157
    Joined:
    Oct 31, 2010
    Location:
    DFW, Texas
    Well sh*t, sounds like your gasket hypothesis is next.

    Hope you (or the shop) find out what it is, I’ve been there it’s super frustrating. Good luck
     
  4. delvin.a

    delvin.a Well-Known Member Premium Member Established Member

    Messages:
    1,157
    Joined:
    Oct 31, 2010
    Location:
    DFW, Texas
    dbl post
     
  5. hotcobra03

    hotcobra03 Well-Known Member Established Member

    Messages:
    6,942
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    poteet,texas
    Was a compression test done ?

    You posted a lot of stuff done and oil sample ,,and you pulled vacuum but it didn't hold ?


    I've reused lower intake gasket, when cleaning intercooler and o ring replacement on tubes ,,

    How many miles on this car?

    Ours is just over 400k, had issues with drivers head , 4 thread and 9 thread both had valve seat problems ,and a crack last time ,

    On a stock cobra just driven.

    You seam to have replaced everything around the base engine.

    Crack I had caused lose of fluid but slow. Added weekly

    When issue showed. Was weird
    No signs when driving,
    But noticed after engine was turned off.

    Wait a few and than white smoke came out tail pipes ,

    When I pulled head I than seen rust color inside of exhaust ,
     
  6. ashleyroachclip

    ashleyroachclip Well-Known Member Established Member

    Messages:
    2,121
    Joined:
    Jan 25, 2007
    Location:
    Oregon
    You do a coolant text for exhaust gasses ?
    You have a cracked head , or a bad head gasket .
    That is my diagnosis, and I am sticking to it .
    When you listen to the internet , and your check book , I tend if doing proper diagnosis, you will not get to the proper conclusion,.
    When you finally said , the overflow (expansion ) tank would overfill, you admitted the system was getting pressure..

    Good luck .
     

Share This Page