Sct 4 tuner

JOE B.

New Member
Established Member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
10
Location
Hollister Ca
03 cobra I have a sct4 tuner on 91 octane tune and wanted to put it back to stock for smog check. When i plug it in, it says cant read file need update? I bought it new about 2 yrs ago. I tried to go update with the handheld but it wont connect to wifi? Any tuners here i can send my handheld to for updating? Thanks
 

decipha

Well-Known Member
Established Member
Joined
Jul 12, 2008
Messages
861
Location
New Orleans, LA
you dont need an update to return to stock in fact you shouldnt be updating the xcal unless it is returned to stock already

sounds like your stock tune is corrupted on the xcal

best bet is to remove the ecu and the send it along with the xcal to me and I can fix it.

$200
 

JOE B.

New Member
Established Member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
10
Location
Hollister Ca
you dont need an update to return to stock in fact you shouldnt be updating the xcal unless it is returned to stock already

sounds like your stock tune is corrupted on the xcal

best bet is to remove the ecu and the send it along with the xcal to me and I can fix it.

$200
How do i get ahold of you to send my computet/xcal to fix? I tried sct and they will not even talk to you about fixing if you live in Cali. I tried for 4 months to contact them and when i did it was a joke
 

01silverstang

Well-Known Member
Established Member
Joined
Sep 22, 2004
Messages
1,090
Location
Batavia, IL
How do i get ahold of you to send my computet/xcal to fix? I tried sct and they will not even talk to you about fixing if you live in Cali. I tried for 4 months to contact them and when i did it was a joke
Why did Cali need to come up in the convo especially if you are trying to go back to stock? I'm sure someone can send you a stock 03/04 cobra tune to load.
 

JOE B.

New Member
Established Member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
10
Location
Hollister Ca
Why did Cali need to come up in the convo especially if you are trying to go back to stock? I'm sure someone can send you a stock 03/04 cobra tune to load.
California was mentioned because when i finally got ahold of sct they refused to even talk with me when i said i lived in California. It was no problem when i bought the tuner from LMR a couple of years ago but now things have changed.
 

01silverstang

Well-Known Member
Established Member
Joined
Sep 22, 2004
Messages
1,090
Location
Batavia, IL
California was mentioned because when i finally got ahold of sct they refused to even talk with me when i said i lived in California. It was no problem when i bought the tuner from LMR a couple of years ago but now things have changed.
Yeah I would tell them you recently moved to Texas and need help updating your device. Have you tried connecting it to a laptop and downloading the device updater from their website?
 

JOE B.

New Member
Established Member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
10
Location
Hollister Ca
Yeah I would tell them you recently moved to Texas and need help updating your device. Have you tried connecting it to a laptop and downloading the device updater from their website?
The problem is the hanheld wont download an update, therefore i cant even use it to return the tune to stock. I just wanted to have it fixed and unless it is being mailed to a state other than CA sct wont do it. I don't blame them its not their fault. I should have just sent it to decipha and been done. That's what I'm going to do now. It would still cost a few hundered to have ford reflash it to stock but then i still have a 400$ useless tuner i bought new
 

01silverstang

Well-Known Member
Established Member
Joined
Sep 22, 2004
Messages
1,090
Location
Batavia, IL
The problem is the hanheld wont download an update, therefore i cant even use it to return the tune to stock. I just wanted to have it fixed and unless it is being mailed to a state other than CA sct wont do it. I don't blame them its not their fault. I should have just sent it to decipha and been done. That's what I'm going to do now. It would still cost a few hundered to have ford reflash it to stock but then i still have a 400$ useless tuner i bought new
Yeah everything I have seen on multiple forums is that Decipha is highly praised, so I'm sure it will work out in the end.

I wasn't sure if it was an issue where it wouldn't update through WIFI but may be fixable through device updater if connected via USB.
 

decipha

Well-Known Member
Established Member
Joined
Jul 12, 2008
Messages
861
Location
New Orleans, LA
Hurricane rolled through new orleans so postal service isnt working for the next 10 days.

Your more than welcome to ship them then.

Best way to contact me is email

decipha at efidynotuning dot com

shipping address is on the homepage near the bottom

 
Last edited:

JOE B.

New Member
Established Member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
10
Location
Hollister Ca
Hurricane rolled through new orleans so postal service isnt working for the next 10 days.

Your more than welcome to ship them then.

Best way to contact me is email

decipha at efidynotuning dot com

shipping address is on the homepage near the bottom

Thanks i will shoot you an email and wait a few days for post service to get going and send it to you. Thanks
 

Users who are viewing this thread



Top