Fpdm relay

01yellercobra

Well-Known Member
Established Member
Joined
Oct 5, 2005
Messages
21,412
Location
Cali
It's been a minute, but I think you just connect the pink/black wire to the relay. Basically skipping all the connections to the BAP.
 

Joediesel

New Member
Established Member
Joined
Mar 30, 2024
Messages
19
Location
mass
IMG_3830.jpeg
 

Joediesel

New Member
Established Member
Joined
Mar 30, 2024
Messages
19
Location
mass
This is my fpdm harness
Wires
Blue w red stripe
White w red stripe
Solid black
Solid red
Green w yellow stripe”formally used w BAP
Brown w pink stripe
 

01yellercobra

Well-Known Member
Established Member
Joined
Oct 5, 2005
Messages
21,412
Location
Cali
So if a guy is putting a 2.2kb and gona have around 580ish hp. I could can just upgrade pumps and not need a bap and be fine?
Yeah. I cleared 600 on old school GT pumps. But that was a centri. My friend ran the same pumps on his 2.3 Whipple at 590ish for a few years with no issues.
 

Chipnrail

Member
Established Member
Joined
Oct 3, 2021
Messages
25
Location
Nebraska
Yeah. I cleared 600 on old school GT pumps. But that was a centri. My friend ran the same pumps on his 2.3 Whipple at 590ish for a few years with no issues.

Yeah. I cleared 600 on old school GT pumps. But that was a centri. My friend ran the same pumps on his 2.3 Whipple at 590ish for a few years with no issues.
Do the fpdm's need modified with any upgraded pumps or just ford gt pumps?
 

03' White Snake

Well-Known Member
Established Member
Joined
Feb 5, 2007
Messages
3,877
Location
Mass
Do the fpdm's need modified with any upgraded pumps or just ford gt pumps?
You need to run either dual FPDM’s (1 per GT pump) or an upgraded FPDM.

I was making 620 with upgraded GT pumps, no BAP before upgrading to return style.

I just pulled a dual FPDM harness out of my brothers car that was running GT pumps for years.
 

01yellercobra

Well-Known Member
Established Member
Joined
Oct 5, 2005
Messages
21,412
Location
Cali
I was one of the randoms that never ran an upgraded FPDM. There weren't any available when I was looking. I never had issues so I never bothered to upgrade. The newer pumps might pull more and need it no matter what.
 

Users who are viewing this thread



Top