• Welcome to SVTPerformance!

Mach 1 smoking after plug insert installed

Discussion in 'Mach 1' started by kevykev, Oct 16, 2020.

  1. kevykev

    kevykev New Member

    Messages:
    1
    Joined:
    Oct 16, 2020
    Location:
    Dyer, Tennessee
    We have an 03 Mach 1 that we bought back in July that has been nothing but a money pit so far. A little over a week ago it spit out the plug on cylinder 3 for the second time. We got it to the shop and the mech installed a Time-Sert sleeve and called us today and said it was ready to go. He said it was a little noisy, which is odd because it wasnt before. Anyway, we get there to bring it home and start it up and let it run for a bout 10 mins and we hear ticking from the passenger side head. Nothing too loud but a tick that wasn't there before. We continue to let it idle and talk to the guy for a few when I begin to smell exhaust fumes really bad. Then i noticed smoke is pouring out of the passenger side exhaust. Not like a mosquito fogger bad but smoking a fair amount. The car has never smoked before. And the ticking noise got louder. We left it there. The mech will be on vacation next week but I didn't want to drive it off the lot like that. My stomach is turning because I'm thinking something got jacked up in the process of installing the insert. Anyone have any ideas?
     
  2. DSG2003Mach1

    DSG2003Mach1 Well-Known Member Premium Member Established Member

    Messages:
    10,387
    Joined:
    Apr 15, 2004
    Location:
    Central Fl
    The noise is concerning

    the smoke, eh, could be burning off oil and grease used tapping and installing the insert... would need to be given a little time burn off
     
    me32 and Dusten like this.

Share This Page